zondag 3 mei 2015

Eerste meerdaagse oefentocht

Afgelopen zaterdag, 2 mei, begonnen we onze eerste meerdaagse oefentocht. Met de complete groep van 6 vrienden die eind augustus allemaal mee gaan naar de Hardangervidda, zijn we om 12 uur met veel zon vanaf het centraal station in Groningen vertrokken.

Hoewel de oefentocht ook bedoeld was om te checken of de het juiste materiaal hadden, had ik vandaag nog niet mijn nieuwe tent mee. En ook had ik nog niet het de gedroogde maaltijden mee die ik al voor de uiteindelijke trektocht aangeschaft heb. Dus helemaal realistisch was de oefentocht nog niet, maar we zouden in ieder geval wel al kunnen wennen aan de slaapzakken, matjes, kleding en het lopen met een zware rugzak.

De tocht liep via toeristische bosweggetjes naar een camping nabij Zuidlaren, maar onderweg kwamen we ook veel asfalt en zandweggetjes tegen. Beide niet echt ideaal wandelterrein en ook niet heel representatief voor de uiteindelijke tocht in de Hardangervidda. Toch was het aardig om even weer het gevoel te krijgen van een tocht van 20+ kilometer.

De wandeling stond stond in schril contrast met de kantoorbanen die de meesten van ons hebben. Meestal verplaatsen we ons per bureaustoel en nu moest er flink doorgelopen worden. De voeten van één van de groepsleden was flink te grazen genomen door een serie blaren op zowel de bal als de hak van zijn voeten. Een ander kreeg last van zijn heupen.

Eén van de vele uitzichten van onze route

De tweede dag voer via mooie Drentse landschappen verder naar het centraal station in Assen. De voeten van iedereen voelden inmiddels allemaal pijnlijk aan, dus we konden al snel de conclusie trekken dat we een soortgelijke tocht snel moeten herhalen om o.a. blaren tijdens de uiteindelijke tocht tot een minimum te beperken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten