vrijdag 1 mei 2015

Slaapmatje

Ik ben van mening dat het succes van een trektocht voor een groot deel afhangt van het materiaal dat je mee neemt. Het moet comfortabel zijn, maar misschien nog belangrijker, het moet vooral licht zijn. Mijn slaapmatje van 700 gram was om die reden dan ook al een lange tijd een doorn in het oog.

Vandaag heb ik om die reden mijn matje van 700 gram vervangen door een lichtere variant van 350 gram, de Therm-a-Rest NeoAir XLite R. Een tikeltje te kort, maar dat scheelt wel 100 gram ten opzichte van de grotere variant. Bijkomend voordeel van het nieuwe matje is dat het ook nog eens een stuk comfortabeler is dan mijn oude matje.

Het enige nadeel van het nieuwe matje is dat het wel een beetje kraakt als je er op ligt. Het slapen op een krakerig matje zal waarschijnlijk dus even wennen zijn, maar gelukkig kan ik daar snel aan wennen. Morgen gaan we namelijk onze eerste meerdaagse oefentocht doen. Met volle bepakking gaan we 2 dagen lang lopen.

Ik zit nu momenteel op een totaal gewicht voor mijn rugzak, inclusief eten en drinken, van 11,5kg. Het liefst zou ik daar nog anderhalf kilo vanaf willen halen, maar ik zie voorlopig nog niet heel veel mogelijkheden om nog verder te snijden in het gewicht van mijn bagage en toch geheel zelfvoorzienend te blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten