donderdag 30 juli 2015

Laatste maand voor vertrek

De tijd lijkt sneller en sneller te gaan naarmate we dichter bij de vertrekdatum komen. Met nog 1 maand te gaan, hebben ik niet veel tijd meer om nog te oefenen of om nog grote aanpassingen te maken in mijn paklijst.

Met het hele gezin ben ik net terug van een kampeervakantie naar Slowakije. Daar was het voor mij wat te warm om veel te wandelen, maar toch heb ik nog een keer naar de top van de Baranec (2184m) gewandeld vanaf Ε½iar.

Uitzicht vanaf de Baranec (2184m)
De temperatuur was niet vergelijkbaar met de temperatuur die we in Noorwegen gaan krijgen. De hoeveelheid hoogtemeters (1300) was ook niet vergelijkbaar met de etappes die we in Noorwegen zullen krijgen. Naar de top en weer terug was ongeveer 13 kilometer. Ook niet helemaal representatief voor de trektocht, aangezien we dan gemiddeld 20 kilometer op een dag lopen. Toch was het een mooie tocht om weer wat kilo- en hoogtemeters in de benen te krijgen.

Ondanks de hitte verliep de tocht vrij soepel. Ik liep helemaal alleen, dus ik kon lekker mijn eigen tempo lopen. In 2 en half uur (inclusief rust) was ik 1300 meter hoger bij de top. Anderhalf uur later was ik weer terug bij de auto. Maar ik had dit keer maar iets van 4 kilo aan bagage mee. Hoewel we in Noorwegen op "vlakker" terrein zullen lopen, zal de rugzak daar zeker 3 keer zo zwaar zijn.


2 opmerkingen:

 1. Hoe was de tocht? Ik ben momenteel zelf aan het plannen voor een trektocht over de Hardangervidda begin juli en ben dus erg benieuwd naar jullie ervaringen.
  Groet,
  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Johan,

   Het was leuk, maar ook erg nat. Neem een goede regenbroek mee en zorg voor een paar droge sokken, want na een dag door de natte struiken lopen, zijn zelfs de meest waterdichte schoenen uiteindelijk van binnen niet veel meer dan een zwembad.

   Op de volgende pagina valt een verslag te lezen van hele tocht: http://www.aljanscholtens.nl/the-fellowship-of-the-hardangervidda/

   Verwijderen