vrijdag 2 januari 2015

Rugzak

Één van de allereerste vragen die bij mij op kwam tijdens het voorbereiden van een paklijst is welke rugzak neem ik mee? Tijdens een huttentocht volstaat mijn Deuter ACT Lite 40+10 liter ruim voldoende, maar voor een trektocht met tent en slaapzak heb je toch heel wat meer nodig. Een helm en klimspullen zijn welliswaar niet nodig tijdens de trektocht door de Hardangervidda, maar wel zijn een tent, slaapzak, matje, kookspullen en voor 7 dagen eten en brandstof noodzakelijk. Tent en kookspullen kunnen eventueel ook nog gedeeld worden met 1 van de medewandelaars.

Naast de 40+10 liter rugzak heb ik ook nog een grotere Lowe Alpine Appalachian APS 60+15 liter rugzak. Een flink stuk groter, maar minder draagcomfort en, niet onbelangrijk, een grote kans dat ik meer spullen mee ga nemen. Daarom wil ik proberen om mijn paklijst in eerste instantie op te stellen voor mijn kleinere rugzak, de Deuter ACT Lite 40+10.

Tot nu toe heb ik voor maximaal 13 kilo in mijn paklijst staan. Met een beetje slim inpakken zou dat in mijn kleinere rugzak moeten passen. Ondertussen ga ik proberen het totale gewicht nog iets lager te krijgen. Als ik alles (exclusief de kleding die ik aantrek) onder de 12 kilo kan krijgen zou ik al heel tevreden zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten