dinsdag 6 januari 2015

Donsjas

Al eerder heb ik geschreven dat het eind augustus/begin september best fris kan zijn op de Hardangervidda. Afgelopen weekend met 5 graden wel even in de tuin gewerkt met de kleding in mijn paklijst en dat ging prima, maar ik was natuurlijk actief en het waaide nauwelijks. Wanneer we tijdens de trektocht aan het eind van iedere etappe aankomen op de plaats van bestemming, zou het best eens koud kunnen zijn als je de hele tijd stil zit. Daarom twijfel ik of ik mijn jasje moet vervangen door een donsjasje.

Donsje van de Hema

Ik lees op verschillende fora dat het donsjasje van de Hema voor veel mensen voldoet en volgens de site van de Hema zelf zou dit jasje warm genoeg moeten zijn tot temperaturen van -5. Het jasje wordt geleverd in een handig hoesje waardoor hij makkelijk in te pakken is en weegt volgens andere backpackers zo'n 250 gram. Dat zou zelfs een besparing zijn van 250 gram ten opzichte van mijn huidig jasje. En toevallig is het jasje nu ook nog eens in de aanbieding en voor €25 verkrijgbaar.

Iemand ervaring met dit jasje?

Edit: Inmiddels heb ik de jas besteld. Het schijnt dat de jassen vrij klein zijn en ze hadden nog 1 exemplaar in XL formaat. Ik ben benieuwd of het wat is.

Edit2: Het laatste exemplaar dat ze nog zouden moeten hebben, was er niet meer. De bestelling is door de Hema geannuleerd. Nu moet ik dus op zoek naar een alternatief donsjasje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten