zaterdag 20 december 2014

Wollen onderkleding

Noorwegen staat bij de meeste mensen niet bekend als het meest warme land van Europa. Ondanks dat ik al meerdere keren in Noorwegen geweest ben en daar tropische temperaturen mee heb gemaakt, wil ik toch graag rekening houden met lage temperaturen om tijdens de trektocht in ieder geval geen last van onderkoeling te hebben.

Gemiddelde temperaturen

Als we uitgaan van de gemiddelde temperaturen gemeten over de afgelopen jaren dan ligt de temperatuur aan het eind van augustus / begin september op ongeveer 5 tot 6 graden op het vertrekpunt. Aangezien we tijdens de hele trektocht hoger komen, zal de temperatuur ook lager zijn. Bovendien zijn het gemiddelde temperaturen en kan de werkelijke temperatuur dus nog lager zijn. Dat vraagt dus om maatregelen.

Één van de maatregelen is goede kleding. Door veel dunne laagjes mee te nemen, valt de temperatuur goed te regelen en kun je makkelijk een laagje meer of minder aantrekken. Wollen onderkleding is daarbij wel heel prettig. Ten eerste omdat het zowel verwarmend als verkoelend werkt en omdat het vervelende geurtjes tegen gaat en niet vaak gewassen hoeft te worden. Omdat we tijdens de trektocht natuurlijk zo min mogelijk kleding mee willen nemen, zal wollen onderkleding niet ontbreken.

Toevallig kwam ik tijdens het doornemen van de reclamefolders toevallig een aanbieding van wollen onderkleding bij de Aldi tegen met ingang van vandaag. Voor afgelopen huttentocht heb ik €60 betaald voor een wollen shirt en bij de Aldi stond een merino wollen onderhemd en onderbroek te koop voor €18.99 per set (zie foto).

Wollen onderkleding bij de Aldi

Klinkt als een mooie aanbieding, dus ik heb een setje gehaald. Bij het afrekenen bleek echter dat er €18.99 per stuk ipv per set betaald moet worden. Nadat de filiaalmanager en de folder erbij gehaald werden, kon ook de filiaalmanager niet anders concluderen dan dat ik €18.99 voor de hele set moest betalen.

Ik twijfel nog wat aan de kwaliteit van de onderkleding en wanneer ik €18.99 per kledingstuk had moeten betalen, had ik het waarschijnlijk niet meegenomen. De komende periode hopen op koud weer zodat ik de onderkleding snel kan testen.

Edit:
De online advertentie bij de Aldi is inmiddels aangepast. Er staat nu "onderhemd OF onderbroek" en "per STUK" in de advertentie. Ik heb dus per ongeluk geprofiteerd van enige miscommunicatie bij de Aldi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten