dinsdag 23 december 2014

Ervaring en alternatieve kortere route

Al eerder vertelde ik dat we weinig ervaring hebben met trektochten waarbij we compleet van elkaar afhankelijk zijn en waarbij we onderweg niet kunnen profiteren van enige luxe zoals een bed en een goede maaltijd.

Mijn eerste en enige trektocht is van 10 jaar geleden. Toen heb ik een 7-daagse trektocht gemaakt door Jotunheimen. Ook toen waren we volledig afhankelijk van onszelf en hebben we de hutten die we onderweg passeerden links (of rechts) laten liggen. Één van mijn allerzwaarste, maar tegelijk ook allermooiste reiservaringen die ik graag nog eens zou willen overtreffen. Daarom heb ik nu ook een nog langere en zwaardere tocht uitgezocht.

De tocht door Jotunheimen was qua kilometers korter dan de komende trip door Hardangervidda, maar door grotere hoogtes en grotere hoogteverschillen wel zeer zwaar. Doordat er weinig wandelpaden waren en je dus telkens van steenmannetje naar steenmannetje over losse stenen loopt, herinner ik me de zwaar oververmoeide enkels van de Jotunheimen nog heel goed.

Omdat we nu meer kilometers gaan maken, verwacht ik dat de komende tocht nog veel zwaarder gaat worden en gezien onze ervaring misschien iets te zwaar. De laatste dag hoeven we nog maar 10 kilometer af te leggen, maar dan moeten we wel 2 auto's ophalen vanaf het startpunt, zo'n 2 en half uur rijden vanaf het eindpunt. Daarom denk ik dat we groep (eventueel) na dag 4 gaan splitsen. Het meest fitte deel van de groep gaat de route afronden en 2 tot 4 personen gaan na dag 4 afbuigen richting Kinsarvik en van daaruit liftend terug naar het startpunt.

Overzicht route + alternatieve (verkorte) route

Op het kaartje hierboven is de geplande route in het blauw en zie je de alternatieve (verkorte) route na de vierde overnachting afbuigen. We zullen bij het verder plannen van onze trektocht rekening houden met beide routes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten